Democratie digitala

DESPRE „DEMOCRATIA DIGITALA”

– Fiecare etapă de dezvoltare a societăţii tinde să genereze o nouă formă de guvernare care reflectă schimbările în relaţiile sociale dintre cetăţeni şi guvern.

– Este necesar un nou sistem democratic de guvernare.

– Mecanismul decizional  aferent  unui nou sistem democratic se  va baza  pe o formă de auto-echilibrare a guvernanţei statale  prin  feedback-uri  inventive/ inovative.

– Avem nevoie de soluţii manageriale guvernamentale obiective, golite de excesiva unilateralitate tradiţională. Într-o ţară modernă dreptul de luare a deciziilor nu aparţine nimănui în mod individual, ci numai decidentului colectiv, ca produs comun din cât  mai multe posibile puncte de vedere diferite.

– Trebuie căutat compromisul pentru orice soluţie care să se potrivească intereselor şi părţilor  implicate.

– Guvernarea democratică trebuie să fie imparţiala şi flexibilă.

– Trebuie blocate deciziile paranoice, dezechilibrate.

– Coaliţiile nu pot fi continuate pentru perioade lungi de timp. Ele sunt cedări, paleative la obiectivismul democraţiei.

– Coaliţia de conducere ar trebui să fie la fel de tolerantă pentru opoziţie ca şi cu puterea, atentă la priorităţi şi să determine alinierea forţelor.

– Trebuie combinată continuitatea şi experienţa cu viziunile proaspete.

– Democraţia digitală este sistemul inventiv/ inovativ capabil să genereze o revoluţie democratică a guvernării.

– Proiectul „Democraţia digitală” este cel despre care nu se va mai vorbi curând ca despre ceva nou, întrucat „digitalizatrea democraţiei” şi/sau „democraţia digitalizată” vor deveni obisnuinţe, lucruri şi locuri comune obiectivate, eficiente şi sustenabile în colectivităţile umane din câmpul global existenţial.

DEZVOLTAREA PRIN CUNOAŞTERE – SEMNE PENTRU DIGITALIZAREA DEMOCRAŢIEI

 Epoca televiziunii s-a încheiat deja

– Epoca televiziunii a apus deja. Site-urile video de pe Internet deja au înlocuit canalele de comunicare tradiţională

– Internetul va înlocui televiziunea; acest lucru “deja se întâmplă”.

– YouTube a trecut de un miliard de utilizatori unici pe luna (2013) si are intentia de a “reinventa televiziunea” prin lansarea a mai mult de 100 de canale ale unor branduri mass-media şi personalităţi.